Aangifte lastig? Hulp door erkende en ervaren belastingadviseur door heel Nederland?
Uw aangifte al vanaf € 95,-. Vraag vrijblijvende offerte aan

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
03-06-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Digitaal aangifte doen

U kunt op verschillende manieren aangifte doen. De meest gekozen opties zijn:

  1. Papieren aangifte.
  2. Digitaal aangifte doen.
  3. Digitaal aangifte laten doen.
  4. De vooraf ingevulde aangifte aanvullen.

Papieren aangifte

De papieren aangifte (P-formulier) moet u aanvragen bij de Belastingtelefoon (0800-0543). De medewerker van de Belastingtelefoon zal naar uw BSN-nummer vragen. Houd dit dus bij de hand.

Digitaal aangifte doen

Particulieren dienen in te loggen op de site van de Belastingdienst. Via deze inlog kunt u zelf - online - aangifte doen.

Ondernemers kunnen inloggen op het beveiligde deel op de site van de Belastingdienst. Hiervoor heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen van de Belastingdienst. Via dit deel kunt u een aangifteprogramma downloaden. U kunt het vervolgens offline invullen en digitaal verzenden. De Belastingdienst zal u een bevestigingsmail sturen, zodat u weet dat de aangifte ook is ontvangen.

U kunt de aangifte ook invullen met een commercieel programma van bijvoorbeeld Elsevier of Kluwer. U moet dan wel een jaarrekening hebben en deze invullen / versturen. Verzending gaat door middel van een digitale ondertekening met een pincode.

Digitaal aangifte laten doen

U kunt de aangifte ook laten verzorgen door een administratiekantoor, accountant of fiscaal jurist. Zij hebben meestal een uitstelregeling, waardoor u de aangifte later kunt doen. Zij zullen veelal gebruik maken van een commercieel programma om uw aangifte in te vullen.

De vooraf ingevulde aangifte aanvullen

De vooraf ingevulde aangifte staat vanaf 1 maart gereed. U kunt deze downloaden via de site van de Belastingdienst. Bepaalde inkomens en vermogens zijn reeds ingevuld, dit zal u tijd en werk besparen. U moet wel alle ingevulde gegevens goed controleren en eventueel verbeteren of aanvullen.


Meer weten van digitaal aangifte doen

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte