Paasgeschenk en belastingen
Mag u als werkgever belastingvrij een paasei aan uw werknemer geven? Nee, dat mag niet, tenzij ... Sinds 2015 is de werkkostenregeling voor alle werkgevers verplicht. Elke verstrekking aan uw collega's / personeel is hiermee in principe loon uit dienstbetrekking. De waarde van "het paasei" moet u derhalve als loon zien.
Fiscale behandeling van een paasei
U kunt het paasei onderbrengen in de vrije ruimte, deze wordt dan langzaam opgesnoept. Het paasei wordt dan aangewezen als geschenk onder de eindheffing. Het paasei van € 15 kunt u dus onderbrengen in de vrije ruimte, de werknemer merkt hier dan dus niets van. Als uitzendkrachten ook een paasei krijgen, moet u over de waarde 45% eindheffing afdragen. Dit moet u ook aan de uitzendkrachten laten weten.
Paaseieren op kantoor
Als u een schaaltje op kantoor zet met hierin paaseieren voor iedereen, dus voor personeel, de schoonmaker, uw relaties, etc., dan zijn dit zakelijke kosten en heeft dit geen effect op de loonbelasting en / of de werkkostenregeling. Binnen de werkkostenregeling geldt dan dat er sprake is van een zogenaamde nihil-waardering.